Zarabianie kasy przez internet

Temat: Co wiem o FIPie
" />Wyniki malutkiego Robiego ( nie był jeszcze pobrany płyn z jamy brzusznej) ALT <10 ( mało norma jest napisna 12-130 AST 19 TP 6,9 CREA 1.3 mg/dL ALB 2,5 GLOB 4,4 czyli ich stosunek ok 0.58 WBC 36,2 10Âł/mmÂł wg normy 10-15 czyli podwyższone RBC 8,73 10Âł/mmÂł HGB 11,6 HCT 36,3 PLT 240 10Âł/mmÂł MCV 42 MCH 13,2 na granicy wg...
Źródło: forum.miau.pl/viewtopic.php?t=7808



Temat: Nowe przygotowaliśmy dla pana Texas
... reszty ciała zamiast o skokach w lipcu pokazują. Krwi pracy wrócił do dobrej wykracza poza nieznacznie podwyższony poziom AST, które rzeczywiście isnt powodu do niepokoju. Tym razem, I&#39;ll be with my...
Źródło: forum.megamuscle.pl/viewtopic.php?t=13737


Temat: gubienie sierści i apatia-czym spowodowane?
... (AST,GOT) 84 [U/l] kreatynina 0,70 [mg/dl] mocznik 46,91 [mg/dl] Wet powiedział, że ma trochę podwyższoną kreatyninę spowodowane tym, że mało jadła...
Źródło: fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?t=10041


Temat: Boję się bardzo o Dexa - chora wątroba /guz wątroby/
" />Wyniki są fatalne, wskazane USG jamy brzusznej Lek.wet pewnie zmieni leczenie bo te które zastosowała niestety nie zadziałało. ALT grubo poza normą a to oznacza znaczne uszkodzenie wątroby, AST również podwyższone co świadczy o jej zapaleniu, mocznik podniesiony, AP i białko całkowite również. Wszystko świadczy o złym, raczej fatalnym funkcjonowaniu wątroby. Dobrze było by też zbadać poziom amoniaku we krwi. Napisz...
Źródło: fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?t=8060


Temat: Wydęte boczki... :/
" />Ocelot badania nie wyszły źle. Podwyższone płytki krwi, hemoglobina, hematokryt, nieznacznie monocyty i kreatynina, nieznacznie obniżone białe krwinki. Jako, że w próbce doszło do hemolizy to należy spodziewać się nieprawidłowych wyników AST,CREA i HGB. W rozmazie echinocyty mówiące nam o odwodnieniu a potwierdza to zwiększone HCT i reszta parametrów czerwonokrwinkowych. Te aktywne limfocyty w rozmazie mogą sugerować toczący się stan zapalny...
Źródło: fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?t=13482


Temat: Proszę o analize badań
" />AST(GOT) 136,5 U/L ALT(GPT) 120,6 U/L Glukoza 79/1 mg/dl Krearynina 1,6 mg/dl Mocznik 63,0 mg/dl Białko całk. 6,3 g/dl Aluminy 32,8 g/l Uwagi do próbki ostra hemoliza. Wynik Estradiol 1.0 pg/ml ?? Wiem,że Kreatynina i Mocznik są podwyższone.
Źródło: fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?t=10681


Temat: Wyniki - mam prośbę o interpretację
" />A rzeczywiście, mam napisane na górze "Vetlab", to chyba to samo 6 tygodni temu miała też robione te badania i wtedy AST, białko i Albuminy były bardzo podwyższone, a mocznik na pograniczu normalnego i podwyższonego. Martwię się tym mocznikiem, że taki wysoki. Ogólnie głównym żarciem panny R. jest wołowina, w zasadzie jedzie na niej całe życie, no i indora dostaje, ale...
Źródło: fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?t=5949


Temat: Lucas typuje
Hornets - Nuggets @ Over 203.5 @ 2.60 @ Bet365 W tym spotkaniu spodziewałem się dużo wyższej linii niż ta, którą wystawili bukmacherzy. Skorzystałem więc z opcji podwyższenia linii w Bet365 ... 10. zbiórek, 16. asyst i 29. punktów, a w całym sezonie notuje średnio 20.5 pkt, 12.2 ast i 5.8 zbiórek na mecz. Oprócz niego bardzo dobrze gra też David West. Nuggets...
Źródło: weszlo.com/forum/viewtopic.php?t=152


Temat: PODWYŻSZONE ALT I AST
Witam mam pytanie, wdzięczna będę za odpowiedź mojemu mężowi wyszły w lutym następujące wyniki (pisze tylko te które nie są w normie) RDW 10,2% LYM 3,9 LYM% 53 ALT 51 AST 50 Granulocyty 43% Limfocyty 55% Po 3 miesiącach został skierowany na powtórne badania i teraz wyszły mu następujące: ASP 34 AST 44 ALP-AMP 108 OB 12 Co mogą oznaczać te wyniki?...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=10986


Temat: Diagnoza nieznana.
... wykazały że AST i ALT mam w normie. AST 20, ALT 21. Również OB jest w normie - wynik 2, Leukocyty 10.9 minimalnie podwyższone. Lekarka widząc moje wyniki z badania laboratoryjnego...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=10333


Temat: Bilirubina jak doraźnie obniżyć jej poziom
Witam W czasie wykonywania badań krwi stwierdzono u mnie podwyższony poziom bilirubiny całkowitej 1,3mg/dl. Priosze o porade co nalezy uczynić aby obnizyc ten poziom do normy <1.Co moze byc powodem powyzszonego poziomu wyniki ALT22, AST 16 w normie.Prosze o odpowiedz. Pozdrawiam uzytkowink dlotiw
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=7972


Temat: wynki badań i brak apetytu
AST troszkę podwyższone i białko minimalnie wysokie można by o wątrobie pomyśleć...Aniu a siuśki badaliście? no i co to znaczy ,,wybiórczy apetyt". My jak krew i siuśki nam za wiele nie...
Źródło: szwajcary.com/viewtopic.php?t=3058


Temat: WYNIKI BADANIA KRWI MALUSZKA
znalazłam takie info o AST ale nie umiem przeliczyc jednostek , cos minie pasuje z watroba , od małego ma powiekszona wiec moze w tym kierunku ??? Aminotransferaza asparaginianowa (AST, AspAT, GOT) Norma : 5-4 U/I Jest to enzym wewnątrzkomórkowy. Jego najwyższe stężenie występuje w mięśniu sercowym, wątrobie, mięśniach szkieletowych, nerkach i erytrocytach. Podwyższona aktywność AST w osoczu wskazuje raczej na uszkodzenie...
Źródło: mamo-tato.pl/phpbb3/viewtopic.php?t=6390


Temat: Pasza i witaminy najlepsze dla konia zaczynajacego treningi!
... krwi musza miec jakies odzwierciedlenie w rzeczywistosci, podwyzszone CPK lub AST moze swiadczyc o problemach z miesniami, jezeli kon "zewnetrznie" okazuje jakies problemy z miesniami...itd...Badania krwi to pomoc, a nie jakas...
Źródło: voltahorse.pl/forum/viewtopic.php?t=4265


Temat: CHOLESTAZA CIĘŻĄRNYCH....POMOCY
zrobić badania, i o to moje wyniki, BILIRUBINA - 0,37 AST - 37,99 ALT -51,77 wizytę u swojego ginekologa mam dopiero za dwa tygodnie także pisze tutaj może dowiem się cokolwiek...
Źródło: ciazaporod.pl/forum/viewtopic.php?t=686


Temat: Co z podwyżkami dla asystentów?
Ast-w to sa raczej bajki o zelaznym wilku. W koncu to nie pracodawca (Sad) jest dla nas tylko my dla pracodawcy. A za prace dostajemy ekwiwalent - wynagrodzenie. A jesli takie ... wymaga sie szkolenia az przez 5 i 1/2 roku, gdy tymczasem asystent moze to osiagnac po 3 latach. Stawiane postulaty powinny byc mozliwe do spelnienia - podwyzszenie wynagrodzenia jest mozliwe (wlasnie...
Źródło: asystentsedziego.org/forum/viewtopic.php?t=456


Temat: [Szczecin] Adopcja kota - Gacuś - Filmy i zdjęcia!
jakiś wpływ na interpretację*)) Z tych morfologicznych, podam te, które wg wyników Gacuś ma przekroczone: MI (to monocyty? nie wiem, jak odszyfrować) (podwyższone) 6.7% (norma 1-3%) czerwone krwinki (nieznacznie podwyższone) 10.34 10^12/l (norma 5-10 10^12/l) hemoglobina (nieznacznie podwyższone) 15.7 g/dl (norma 8-15 g/dl) MCV 39 fl (dolna wartość graniczna, bo norma to 39-55 fl) MCHC (podwyższone) 39.2 g/dl (norma 30-36 g/dl) płytki...
Źródło: forum.kociadolina.pl/viewtopic.php?t=132


Temat: Badanie stwierdza żadnych szkodliwych skutków krótkoterminow
... 1,21 mg / dl, P =. 006; Pre AST 27.21 po 25.37 U / L NS; i spożycia białka, od 27 do 40%, P =. 0001. Choć nadal pozostaje w granicach...
Źródło: forum.megamuscle.pl/viewtopic.php?t=11803


Temat: Wyniki cytologii
jeżeli AST jest ok, to wydaje mi się, ze nie ma się co martwić. poza tym ogólnie przyjęta norma jest do 40 U/l, więc spoko. ja miałam podwyższone ALT ale do...
Źródło: obcasy.pl/forum/viewtopic.php?t=7233


Temat: Cholestaza w ciąży
" />Cy są tu osoby, które maja podwyższone enzymy wątrobowe? U mnie alt 37 /norma 34/ ast 55,8 /norma31/ Lekarz twierdzi, że podwyzszone sa nieznacznie i trzeba tylko kontrolować narazie.
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=53533


Temat: Cholestaza w ciąży
" />U mnie na szczęście wyniki się poprawiły, mimo, że nie brałam żadnych leków; alt w normie, ast podwyższony lekko 52,1
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=53533


Temat: bilirurbina
czy wieci jakie moga być powody podwyzszonej bilirurbiny ast alt ok
Źródło: kardiologia.nethit.pl/viewtopic.php?t=833


Temat: wodobrzusze u Rupperta
" />Wyniki krwi kiepskie nie są - obniżone WBC i limfocyty, podwyższone monocyty, HGB i HCT(odwodnienie przez Furosemid). Obniżone AST i AP. W morfologi widać, że coś się dzieje, nowotór ?...
Źródło: fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?t=10665


Temat: Ostra biegunka u Fibry
" />hm.. nie bardzo wiem dlaczego jest do wartości wyników podopisywane "x2" w każdym razie ALT i AST jest w normie nawet jeśliby je przemnożyć x2, watroba pracuje ok, tak samo nerki. Niepokoi mnie jedynie podwyższona glukoza.
Źródło: fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?t=8042


Temat: Ostra biegunka u Fibry
jedynie podwyższona glukoza. Baciku w wartościach pod którymi jest x2 chodzi o to, że krew została rozcieńczona, bo pobrane zostało bardzo mało krwi -- dodano: sobota, 9 maja 2009, 23:52 --...
Źródło: fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?t=8042


Temat: Wyniki - mam prośbę o interpretację
" />Możesz podać całość wyników ? Wyniki sa dobre, tylko mocznik podwyższony. Jaka dieta ? co jadła przed badaniami krwi ? i ile przed nimi ? AST jest w normie skąd...
Źródło: fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?t=5949


Temat: Analiza ogólnego badania moczu
... mi niski cholesterol co nie jest dobrym objawem, mam 38 lat 178 cm i 100 kg (jestem raczej krępy, gdy byłem nastolatkiem i byłem chudy ważyłem 86kg) Moje badania: ALT 86 U/l AST 37 U/l...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=3650


Temat: Z HISTORII KŻ: Biała Łasica zwana Bezczelną[']
) %L/M=26% PLT=616 x10.9/L (175-500) Czyli coraz lepiej -. mocznik opadł, kreatynina spada, płytek więcej o podczas badania powstał krwiaczek, a graulocyty podwyższone bo BŁ ma do usunięcia 2 zęby. A...
Źródło: kociezycie.pl/forum_kocie/viewtopic.php?t=827


Temat: Chora kotka - wyniki - proszę o pomoc
Witam, Zwróciłam też uwagę na ALAT i AspAT Twojej kotki, według norm które posiadam, enzymy wątrobowe też są podwyższone. Jestem również bardzo zainteresowana odpowiedzią. Od wielu miesięcy mam ten sam problem ... % #MON: 0,4 10 do trzeciej/mm3 %GRA : 43,8 % #GRA : 2,6 10 do trzeciej/mm3 gluk 83,2 mg/dl ALT 51,4 U/l AST 27,4 U/l AP 24,5 U/l BUN 10,4 mg/dl BC 7,3...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=1291


Temat: badanie krwi u szczeniaka
Witam ponownie Moja sunia skończyła rok, oto jej nowe wyniki. Porównałam z normami i widzę, że ma nieco przekroczone ALT, obniżone segmenty i tym samym leukocyty oraz nieco podwyższone żelazo. Robiłam ... zmian L. Leukocytów 5,52 Limfocyty 45 % =2,48 Monocyty 3 % =0,16 Kwasochłonne 7 % =0,38 Pałeczki 1 % =0,05 Segmenty 44 % =2,42 AST (GOT) 22,0 ALT (GPT) 60,3 AP...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=8279


Temat: Padaczka u 2-letniej kotki - WYNIKI BADAŃ.
poniżej normy a także podwyższony hematokryt. Czy to jednak może świadczyć o zakażeniu organizmu pasożytami? Czy jednorazowe badanie kału jest wiarygodne? I jeszcze jedno - może ktoś będzie umiał mi wytłumaczyć...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=8638


Temat: Co może dolegać mojemu małemu alergikowi! Kiepski wynik ALP
mg/dl przy normie 0,7-1,2, sód, potas, chlor, żelazo, ALT, BIL-T, lipaza, amylaza, TP, CRP, GLU, azot mocznika, IgA, IgE, IgM w normie). W morfologii tylko RBC lekko podwyższone (5,18 przy normie ... powrotem i jestem przerażona. Sebek ma tak podwyższone ALP a tu jeszcze ketotifen i Nifuroxazyd. Co mu może dolegać? Czy może to oznaczać chorobę wątroby? Czy trzeba podawać ketotifen skoro objawy...
Źródło: doctormed.pl/board/viewtopic.php?t=484


Temat: Zapalenie mięśni i powięzi - śmiertelna choroba fretek
... lekka hiperglikemia (często) - lekkie podwyższenie aktywności ALT lub AST oraz bilirubiny całkowitej w surowicy (sporadycznie) - lekkie podwyższenie CK (rzadko) Najczęstrze objawy kliniczne towarzyszące myofasciitis u fretek: - osowiałość -...
Źródło: fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?t=44


Temat: Do Jana
to była bym bardzo wdzięczna. Oto one: OB- 82 a max. jest 15 ( co trochę miałam robione OB i zawsze było podwyższone nawet jak nie miałam stanu zapalnego, a ostatni ... (4-10) Granulocyty-71,2 (43-76) ALT,AIAT-11 (0-40) AST,AspAT -16(0-41) CRP,ilościowo- 23,61 (min. max 5) a tu literka jest H ASO, ilościowo- 58(max 200) Odczyn Waalera-Rosego : napisane jest tak: =8 a pod spodem:...
Źródło: forum.rzs.pl/viewtopic.php?t=991


Temat: problem z ukladem pokarmowym
... najbliszego weta. Dostalam Ditivet 480 przez 5 dni po 2 tab dziennie. Moje pytanie brzmi:dlaczego za pierwszym razem lipaza byla podwyzszona a za 4 dni juz w normie? jakie badania mam...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=10855


Temat: Hugo i Kaja - tym razem w "zdrowiu" ...
... lekko powiększona, struktury prawidłowej, jednorodna; żołądek wypełniony dużą ilością treści i gazu, trudny do oceny, w dostępnym odcinku ściana żołądka prawidłowej grubości, lekko zatartej struktury; wątroba niepowiększona, nieznacznie podwyższonej echogenności, jednorodna;...
Źródło: fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?t=12458


Temat: ZEWNĄTRZWYDZIELNICZA NIEWYDOLNOŚĆ TRZUSTKI
... odstawić Raphacholin ze względu na podwyższone wyniki wątrobowe. Zalecił też pozostanie przy dwóch kapsułkach Kreonu na dzień. Powiedział, że rzeczywista aktywność enzymów trzustkowych to 15%, a resztę robi Kreon. Ja się...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=648